Футбольний кібер-Мундіаль у Нововолинську 2022

Чемпіонат світу по футболу в Катарі який проходить у листопаді – грудні 2022, також проходив і у Нововолинську, Волинської області. Як саме? Структурний підрозділ ГО «Зелений маяк» - "Кібер ліга Волині",  спільно із відділом молоді та спорту Нововолинської міської ради провели для дітей та молоді міста кібер турнір по футболу.

Саме в день проведення матчу за 3-тє місце у Катарі (17 грудня 2022), у Нововолинську проходив кібер турнір «Чемпіонат світу по футболу 2022». Було зареєстровано 8 команд, згідно територіального принципу, як на справжніх мундіялях! 4 країни представляли Європу, дві команди Латинську Америку, по одній такі континенти, як: Африку й Австралія та Океанія.

Основною умовою участі за віртуальну національну збірну, була участь 2-х осіб. Тобто команда – це 2 гравці, відповідно тільки взаємодія та чіткий розподіл ролей і тактика, могли дати результат. А результат це -стати нехай і кіберспортивним, але Чемпіоном світу по-футболу!!! 

Круто було спостерігати як на 8 команд, є 16 учасників турніру і ще зо пів-десятка глядачів! Емоції, драйв, обговорення результатів, рекомендації, радість перемог, смуток від поразок і налаштування на наступний матч. Дуже круту атмосферу створювало те, що і приміщення міськради, де проходив турнір, ми оформили у відповідному стилі: м’ячі, фанатська атрибутика, плакати, емблеми збірних команд, "кричалки", аплодисменти за забиті голи тощо.

Чемпіоном «світового кібер мундіалю» у Нововолинську стала команда Франції, яка у фіналі обіграла збірну Кот-д’Івуару з рахунком 2:1! Турнір проходив на платформі PlayStation 4.

Хлопці із команд фіналістів, отримали призи та подарунку від Відділу молоді, сім’ї та спорту Нововолинської міської ради, та стилізовані дипломи фіналістів від ГО «Зелений маяк». А гравці за команду Англії отримали футбольні календарі на 2023 рік, за кращу однакову уніформу на турнірі.

На 2023 рік, у нас в планах проведення чергових кібер спортивних баталій у Нововолинську, а можливо і не тільки там, але й у інших населених пунктах Волині.