"Junior NBA" турнір для юнаків з баскетболу 3х3

У перший день весни 2023 року, у Володимирі на території КП «Спорт для всіх» відбувся турнір «Джуніор НБА» (“Junior NBA”) із баскетболу 3х3 для хлопців, організований ГО «Зелений маяк» спільно із Управлінням гуманітарних питань м.Володимир.

У турнірі взяло участь 6 команд із освітніх закладів Володимирської територіальної  громади, а саме 4 ліцеї, 1 гімназія та 1 ліцей із с. Суходоли. Які на 11:00 прибули до спорткомплексу на даний турнір.

Особливість турніру в тому, що для команд-учасниць було закуплено спортивну форму, діючих баскетбольних команд НБА, як наприклад: «LA Lakers” і “Brooklyn Nets” чи ті ж “Chicago Bulls”. Тобто дітям дали відчути себе, одягнувши форму відомого клубу найсильнішої баскетбольної ліги світу, у формі із номером: Леброна Джеймса, Майкла Джордана, Джейсона Тейтуна чи Стефа Карі.

Окрім форми, для дітей було організовано конкурси майстерності із дальніх кидків, конкурс дриблінгу та точності. Також була представлена між півфіналами і танцювальна шоу-програма аля чер-лідерш! Між матчами завжди був музичний мотиваційний супровід, що створювало дуже драйвову і спортивну шоу атмосферу! А головним суддею змагань був Олександр Тимощук, один із наших інструкторів ГО «Зелений маяк», який є гравцем команди суперліги з баскетболу України - БК «Старий Луцьк».

Вступне слово перед змаганнями взяв очільник відділу спорту міста Володимира В’ячеслав Петрук. Потім про саму суть змагань та їх організацію розповів керівник нашої громадської організації Руслан Бормовий, а вже всі основні правила та ньюанси – головний суддя турніру.

6 команд-учасниць, було розділено на 2 групи по 3 команди. По дві кращих команди вийшли у пів-фінали. Де розіграли 2 путівки у фінал. Команди які програли свої пів-фінали зустрілись у матчі за 3-тє місце.

Чемпіоном першого турніру «Джуніор НБА» для освітніх закладів, стали «Boston Celtics» ліцей №2. Віце-чемпіоном, які програли у фіналі чемпіонам із рахунком 10-6 стали “Brooklyn Nets” ліцей №3. Третє місце за командою “Golden State Warriors” ліцей №5 ім.Кореневського, яка переграла “LA Lakers” із ліцею №1.

Команда-чемпіон отримала кубок, стилізовані медалі, та дипломи переможців. Також інші призери отримали свої нагороди, в тому числі діти, які виграли свої індивідуальні конкурси майстерності: Ісаков Назар та Озеров Вадим, обидва із ліцею №2 який грав у якості ««Boston Celtics». Як сказав організатор змагань, Руслан Бормовий – Чемпіон «Селтікс» він же другий ліцей, повністю домінував на майданчику. І переможець турніру, і всі індивідуальні змагання взяли діти із даного ліцею!

Наша ГО «Зелений маяк», заявляє, що такий захід буде точно не один, точно не тільки для шкіл і точно не лише у місті Володимир! Адже спорт, індивідуальні та командні змагання – дають дітям виринути із атмосфери напруги та стресу який їх оточує, у коло приємних спогадів про турнір, спортивну боротьбу на майданчику, спілкувань однолітків, та емоцій.

До речі такий формат, із формою клубів НБА в якості офіційного турніру по баскетболу 3х3, шоу-програмою, конкурсами, звуковим фоном та іншими елементами які 01 березня ми організували - в Україні ще не проводили!

Більше фото та відео з турніру у нас на сторінці instagram - https://www.instagram.com/ngo_zm/