МАУНТІН РЕЙНДЖЕРС – наш проект для дітей України

Маунтін рейнджерс, який ми називаємо МРК (Маунтін Рейнджерс в Карпатах) – цьогоріч мав 6 турів для дітей із різних куточків України, в тому числі для українських дітей, які через повномасштабне вторгнення росіян змушенні були виїхати в різні країни Європи. Так зокрема, спеціально на літні канікули до нас в Карпати приїжджали учасники із: Німеччини, Бельгії, Польщі, Чехії тощо.

Наш табір, це маленька сім’я. Адже в зміні 25 дітей, що фактично як клас в шолі (ліцеї), тільки з ними працює 4-5 інструкторів 24\7, про них ми розповімо згодом. Наша маленька сім’я в Карпатах, це не описати словами, це потрібно відчути, побачити, почути. Адже інструктора це не старші «вожаті», які дивляться за дітьми, а старші друзі працюють із меншими друзями – до порушень певних моментів з дисципліни :) 

Так от, ми всі, як кемпери так і інструктора, займаємось спільними речами: граємо у флаг-футбол (легка версія американського футболу), парні турніри по бадмінтону, зйомки фільмів та нагороди у різних кінономінаціях, сплави на байдарках, альпінізм, походи в гори, настільні ігри різних форматів, навчання першій домедичній допомозі, практичні гри про бізнес та політику, фанові ігри на тему Дикого Заходу, лекції про кінематограф, командні челенджі – і саме головоне, що у всіх цих подіях беруть і наші інструктори які працюють із дітьми.

Цього літа, в нас було багато дітей захисників України, і цікавий момент, що фактично в кожній зміні, дівчат було 50% від загальної кількості! Тобто це не табір, для хлопців, бо там не має нічого, щоб могло відлякати чи дівчат взяти участь в якихось подіях, чи менших за віком дітей.

Ми намагаємось нашим юним кемперам давати, багато корисної та актуальної інформації .В нас не має банальних подій «для галочки», адже ми вкладаємось в розвиток юних українців, яким потім керувати цією державою, робити в ній бізнес, ставити її на ноги. Тому всі важливі речі будуються насамперед на лідерських та одночасно командних подіях. Адже який би сильний лідер не був – без команди йому складно досягти поставлених цілей.

Mountain rangers, наш девіз – «Навчайся. Розвивайся. Перемагай». І це не значить, що всі переможці, ні! Але ми вчимо того, щоб діти не опускали руки, а йшли до своїх цілей, вміли брати на себе відповідальність, могли організувати довкола себе інших – саме це ми закладаємо у розвиток та навчання у нашому карпатському таборі – Маунтін рейнджерс.

Автор: Бормовий Руслан. Керівник табору та голова ГО "Зелений маяк"