Наша «Cyber league Volyn’» для дітей та молоді

"Кібер ліга Волині", один із проектів ГО «Зелений маяк», який має на меті розвивати кіберспорт серед дітей та молоді. Одним із головних аспектів такого «спорту» є те, що ігри відбуваються в переважній більшості своїй – командно.

Що значить командно? Так наприклад у 2021 році ми організували кібертурнір «Ліга Чемпіонів 2021» з кіберфутболу на платформах PlayStation 4. Тут кілька цікавих особливостей. В команді має бути 2 гравці, одяг має бути максимально схожим кольорами, щоб було видно, що 2 учасника саме з однієї команди! Відповідно матчі відбувались 2х2. Такий турнір ми провели для дітей та молоді, вік учасників був від 9 до 19 років, у таких містах області як: Володимирі, Нововолинську та Ковелі.

Круто було спостерігати як на 8 команд, є 16 учасників турніру і ще десятки півтора глядачів! Емоції, драйв, обговорення результатів, рекомендації, радість перемог, смуток від поразок і налаштування на наступний матч. Дуже круту атмосферу створювало те, що і приміщення ми оформляли у відповідному стилі: футболки клубів, м’ячі, фанатська атрибутика, "кричалки", аплодисменти за забиті голи тощо.

Також до дня Св.Миколая у грудні 2021 року, «Кібер ліга Волині» спільно із Гуманітарним відділом виконкому міськради Володимира, ми провели кілька кіберзмагань. Наприклад, файтинг "Наруто" чи "Авторалі" 1 проти 1 із розділенням екрану гри! Змагання були із турнірною таблицею, і переможці отримали призи, за свої перемоги.

Також зимою 2022 року, ми організували кібертурнір на PlayStation 4, з хокею - «Кубок Стенлі». В команді по ТРИ гравці, які на кожен період міняються із напарниками, в хокеї ігрові тайми називають «період» і їх в матчі три! Наприклад, в команді, Сергій, Артур, Богдан. Так от, для прикладу 1-й період грають разом – Артур і Богдан проти своїх суперників, яких теж двоє. На 2-й період вже в грі Богдан і Сергій, а на третій, заключний період, на «лід із джойстиками» виходять Сергій та Артур! Така система комбінацій і змін, дуже сподобалась дітям. Адже потрібно було планувати хто в який період виходить грати, і кого виставить суперних – яких своїх гравців. Одним словом море емоцій та спогадів! А чемпіони отримали дипломи про перемогу у вигляді копії кубку «Стенлі».

Також в нас є одна дуже класна ідея і проект на осінь-зиму 2022\23 років по кіберспортивних змаганнях! Це буде крута і нова ідея, яку ми спробуємо реалізувати, за допомогою та сприянням наших партнерів та друзів.