Проект "Сьогодні школярі - завтра Офіцери"

У березні-квітні 2021 року, наша ГО «Зелений маяк», спільно із Управлінням з гуманітарних питань міськвиконкому Володимира-Волинського, реалізували проект для підлітків, які хотіли поступити у військовоорієнтовані навчальні заклади. Проект отримав назву «Сьогодні школярі – завтра Офіцери» і реалізовувався на базі нашого к"клубу" ВПЦ "Третій полк".

Це був дуже класний трьохмісячний проект, в якому взяли участь близько 40 дітей із Володимир-Волинської громади. Діти, ті які бачили себе у військовій формі, і розуміли для себе, що вони майбутні офіцери, займались у проекті багатьма різними корисними тематиками.

Так наприклад, вони вивчили військові звання Збройних сил України. Ієрархію військових підрозділів ЗСУ починаючи із відділення. Також завдяки страйкбольному симуляційному обладнанню, діти змогли попрактикуватись у стрілецьких навичках, по мішенях, та взяти участь у різних учбових стрілецьких вправах, по аналогії із Міжнародною Конфедерацією практичної стрільби - IPSC. Проходили теми із тактичної медицини. Відбувались випробування та тестування, на фізичну витривалість та силу, в т.ч. підлітки здавали славнозвісний «Тест Купера» на власну функціональність.

Корисними знання були і в роботі команди, де учасники отримували різні теоретичні завдання, розбивались на команди і вирішували їх. Вони розуміли, що успіх кожного тільки у відлагодженій командній роботі.

Близько 12 дітей, які брали участь у проекті, поступили у військові ліцеї. Ще півтора-десятки планують поступити у 2022 році, коли їхній вік вже буде підходящим до вступу у ці навчальні заклади.